Thomas Gorbach & The Vienna Acousmonium

večera zvočnih dogodkov
torek, 14. 3., in sreda, 15. 3., od 19:00 do 22:00,
Kino Šiška, dvorana Katedrala

Vabljene_i na dva transformativna večera akuzmatične glasbe! V Ljubljano se vrača avstrijski glasbenik, izvajalec in akuzmatični skladatelj Thomas Gorbach, ki se mu bodo v živo pridružile_i gostujoče_i umetnice_ki.

Read More »

Objavljeno v 4/Zvok & glasba | Komentiranje onemogočeno

Zimska zvočna galerija Steklenik

2-kanalna zvočna instalacija / 2. 12. 2022 – 28. 2. 2023
gostovanje v Botaničnem vrtu Sežana

V sodelovanju z Botaničnim vrtom Sežana nadaljujemo drugi del sklopa zvočnih instalacij z delom drobljenjeLEDU bioakustične skupine Jata C (beepblip, OR poiesis, Boštjan PEROVŠEK, Bojana ŠALJIĆ PODEŠVA, Brane ZORMAN). Zvoki, ki režejo tišino. Še posebej takrat, ko se zaradi naravnih procesov nenadnih temperaturnih sprememb zgostijo v pokanje ledu. Ta spekter akustike zimske zvočne krajine pod drobnogled postavijo zvočne_i umetnice_ki kompozicije.

 

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

STEKLENIK + KINO ŠIŠKA: Parallel Soundscapes

razstavi / 17. – 18. november 2022, ob 17:00
Robertina ŠEBJANIČ: Linija | +1233m –1233m
Jata C: Kronolit

zvočni dogodki v živo / četrtek, 17. november, ob 20:00
Colin BLACK: Triangulacija
Robertina ŠEBJANIČ: Linija | +1233m –1233m

zvočni dogodki v živo / petek, 18. november, ob 20:00
Marko BATISTA: Stekleno nebo
Jata C: Kronolit

Galerija Steklenik v sodelovanju s Kinom Šiška predstavlja niz štirih zvočnih dogodkov in dveh instalacij pod skupnim imenom Paralelne zvočne krajine, ki se bo odvijal med 17. in 18. novembrom 2022 v Kinu Šiška. Razstavi Kronolit in Linija | +1233m –1233m bo moč obiskati od 17. ure dalje, zvočni dogodki pa se bodo pričeli vsak dan ob 20. uri.

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

Jesenska galerija Steklenik

Enoletno gostovanje galerije Steklenik,
Botanični vrt Sežana ob vili Mirasasso

V sodelovanju z Botaničnim vrtom Sežana začenjamo sklop zvočnih instalacij, ki ga bo otvorilo celodnevno predvajanje zvočnega dela Duh dreves | Dotik, avtorja Braneta ZORMANA. Predstavljeno delo, ki je bilo letos tudi nagrajeno z nagrado palma ars acustica, je prvo v nizu štirih zvočnih razstav, ki bodo v vrtnem rastlinjaku do konca avgusta 2023 predstavljene v duhu štirih letnih časov.

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

Ida Hiršenfelder (beepblip): Vaje v poslušanju neslišnega

Strokovno besedilo
Preberite celotno besedilo v angleškem jaziku

Besedilo je nastalo v okviru evropskega projekta Akustično skupno in prevprašuje naš odnos do lokacije, zvoka lokacije in osmišljanja slišanega.

Program Akustično skupno je povsem po naključju sovpadal z nepričakovano spremembo zvočne krajine in umikom antropogenega zvoka iz atmosfere. To ni bila tišina, ampak zgolj pomanjkanje hrupa. Čeprav se je dotlej zdelo skoraj nemogoče zaustaviti kapitalistično mašinerijo, so človeške množice, ropot letal in drugih strojev nepričakovano obmolknili.

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

Zaključna razstava projekta Acoustic Commons v Aix-en-Provence v Franciji

razstava projekta Acoustic Commons
Aix-en-Provence, Francija
5. – 9. oktober 2022

Med 5. in 9. oktobrom bosta Irena PIVKA in Brane ZORMAN, skupaj z umetnico Ido HIRŠENFELDER (beepblip) in našimi partnericami_ji Full of Noise, Locus Sonus in Soundcamp, sodelovala pri zaključku tri letnega projekta, ki je vključeval izjemne umetnice_ke, s katerimi smo ustvarile_i odlične zvočne in teoretične projekte, predavanja in delavnice na temo in pod skupnim imenom Akustičnega skupnega.

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

CONA na obisku v dunajskem Acousmoniumu

Dunajski Acousmoniumu
28 september 2022

28. septembra se bo soustanovitelj CONE Brane ZORMAN srečal z našimi partnerji na dunajskem Acousmoniumu.

Acousmatic project je fascinantno potovanje v področje razvoja večkanalnih zvočnih sistemov, ki se je začelo leta 2010. Analiza akusmatičnih opusov je zasnovala glasbeno-prostorsko usmerjene ideje, ki so iskale inštrument, ki bi ga bilo mogoče realizirati z namenom prostorizacije efemernih dinamik gibanj zvočnih skulptur.

Preberite več o dunajskem Acousmoniumu: https://theacousmaticproject.at

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

CONA se udeležuje letošnjega WARP-a v Amsterdamu

Konferenca Walking-with Amsterdam WARP, Amsterdam
29. – 30. september 2022

Damjana Golob Lavrič, CONINA vodja projektov, se bo med 29. in 30. septembrom udeležila letošnje konference Walking-with Amsterdam WARP v Amsterdamu.

Cilj WARP je spodbuditi bogat transdisciplinarni dialog o tem, kako, zakaj, kdaj in s kakšnimi rezultati se prakse hoje raziskujejo in uporabljajo v družboslovju, humanistiki in umetnosti.

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

Odpri mikrofon Goričko

Cona je avgusta 2022 postavila drugi odprti mikrofon na lokaciji Krajinski park Goričko, ob obronku gozda na zasebnem vrtu. Postavitev je del širšega mednarodnega projekta, ki poteka pod okriljem mreže Akustično skupno.

Poslušalnica Goričko je del mreže odprtih mikrofonov v Evropi in na Japonskem v okviru projekta Creative Europe Acoustic Commons. Partnerji projekta Acoustic Commons so: Locus Sonus (Aix-Marseille), Full of Noises (Barrow-in-Furness), Hellenic Mediterranean University (Kreta), Cyberforest (Tokio) in Soundcamp (London).

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno

TO)pot: festival zvočnih pohodov

Informacije o festivalu in vseh dogodkih so na voljo tukaj.

Med 15. in 18. septembrom 2022

Lokacije: poti po urbani in zeleni kulturni krajini, Desni atrij ljubljanske Mestne hiše, Cukrarna in Hiša sanjajočih knjig.

Gostujoče_i umetnice_ki: Elena BISERNA, Ida HIRŠENFELDER (beepblip), Aldo MILOHNIĆ, Alisa OLEVA, OR poiesis, Boštjan PEROVŠEK, Irena PIVKA / Brane ZORMAN, Saška RAKEF / Bojana ŠALJIĆ PODEŠVA / Tina KOZIN, Manja RISTIĆ.

Read More »

Objavljeno v 1/radioCona | Komentiranje onemogočeno
  • Izberi jezik strani