ZVO.ČI.TI (so.und.ing) DUO cikel / series 2014

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO cikl 2014:

Vasja Progar in Elisabeth Schimanalogo2
Četrtek, 29. maj 2014, ob 21.00
Galerija Kapelica, Ljubljana

Miha Ciglar and Colin Black
Torek, 10. junij 2014, ob 21.00
Kino Šiška, dvorana Komuna, Ljubljana

Bojana Šaljić Podešva and Maria Papadomanolaki
Torek, 9. september 2014, ob 21.00
Kino Šiška, dvorana Komuna, Ljubljana

Glasbeni cikel ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO je večletni glasbeno-performativni projekt, ki z odkrivanjem, predstavljanjem in mapiranjem novih zvočnih praks, struktur in metod v okviru rezidenčnih programov in strategij CONA zavoda povezuje mednarodne in slovenske zvočne umetnike in izvajalce.
kurator: Brane Zorman

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO zloženka

umetniki:
Vasja Progar foto-suncan stoneVasja Progar deluje na področju elektronskega zvokovnega polja kot ustvarjalec, izvajalec in improvizator. V iskanju inovativnih in zvočno prepričljivih izraznih sredstev črpa v svojih glasbenih zvočnih eksperimentih ideje iz raznoterih glasbenih in tudi neglasbenih virov. Njegovi performansi imajo večinoma obliko strukturirane improvizacije.

elise5-photo by-musikprotokollElisabeth Schimana ki že od leta 1983 deluje kot skladateljica, performerka in radijska umetnica, se v svojem delu osredotoča na preplet prostora, telesa in elektronike. Druga področja njenega raziskovanja so ženske študije ter umetnost in tehnologija. Je ustanoviteljica IMA Institute of Media Archeology

Miha Ciglar - photo by unknown_CBMiha Ciglar je intermedijski umetnik in raziskovalec na področju avdio tehnologij. V njegovem umetniškem delu je v ospredju performans, ki ga spremlja razvoj novih tehnologij in dizajn inštrumentov za glasbeno izražanje. Leta 2008 je ustanovil IRZU – www.irzu.org, leta 2011 pa Ultrasonic audio technologies  .

SAMSUNG CSCColin Black je mednarodno uveljavljen skladatelj, zvočni in radijski umetnik. Leta 2013 je za svoje celovečerno radijsko delo prejel nagrado Prix Italia, v letih 2010 in 2011 pa se je uvrstil v finalni izbor za nagrado Prix Phonurgia Nova.

bojana saljic - fotkaFINBojana Šaljić Podešva je skladateljica, ki deluje pretežno na področju elektroakustične glasbe, občasno pa se podaja tudi v sfere performansa v živo in instalacije ter sodeluje v vizualnih in performativnih projektih. Za koncertna dela ter scensko in filmsko glasbo je prejela več nagrad.

Maria P 2 - photo by Apostolos VoulgarakisMaria Papadomanolaki deluje na področjih oblikovanja zvoka za ples in film, instalacij, omrežnega performansa, raziskovalnih delavnic in transmisijske umetnosti.

Glasbeni cikel ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO je večletni glasbeno-performativni projekt, ki z odkrivanjem, predstavljanjem in mapiranjem novih zvočnih praks, struktur in metod v okviru rezidenčnih programov in strategij CONA zavoda povezuje mednarodne in slovenske zvočne umetnike in izvajalce. ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO vzpostavlja platformo, ki zagotavlja trajne pogoje za mednarodna sodelovanja in izmenjave umetnikov, produkcijo in koncertne predstavitve novih zvočnih del in vzpostavlja Ljubljano kot pomembno zvočno ustvarjalno-produkcijsko in povezovalno vrelišče.

 

Povabljeni slovenski in tuji umetniki bodo zvočne skladbe snovali v skupnem studijskem delu v Ljubljani in na daljavo. Na premierni predstavitvi novih zvočnih del in ob izvedbi avtorskih skladb bo mogoče prisluhniti paleti aktualnih umetniških zvočnih praks in naboru možnih pristopov v raziskovanju zvoka, skladanju, pomenu medsebojnega oplajanja idej in preigravanju performativnih potencialov. Cikel ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO si prizadeva vzpostaviti relacijske pogoje in dvigniti senzibiliteto poslušanja skozi prostor in izkušnjo skupnega, saj, kot na nekem mestu zapiše Brandon Labelle: »Zvok ni zgolj material, ampak sredstvo za uprizarjanje performativnih dogodkov, ki generirajo relacijske naracije in ustvarjajo skupne prostore«

____________

KOLOFON:
Produkcija: CONA Zavod za procesiranje sodobne umetnosti
Kurator: Brane Zorman
Produkcija: Irena Pivka, Jasmina Založnik
Prevod: Katja Kosi
Lektoriranje: Melita Silič
Dodatne informacije: http://www.cona.si/
Partnerji:
CUK Kino Šiška, Galerija Kapelica, JSKD, KC Tobačna001, Avstrijski kulturni forum Ljubljana
Program zavoda CONA podpira Mestna občina Ljubljana.
Cikel ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO podpira Ministrstvo za kulturo RS