Annie Abrahams: Mie Lahkoo pomagate? (can you help me?)

AA_image2

samostojna razstava 21.10. – 7. 11. 2014
torek, 21.10. ob 20:00 otvoritev in predstavitev
22., 23 in 24.10 med 15:00 in 17:00 bo Annie Abrahams prisotna v galeriji, za pogovor, predstavitev svojih del in snemanje zvočnega dela.

Dela za razstavo Mie Lahkoo Pomagate? (mi lahko pomagate?), v katerih umetnica raziskuje odnos do jezika in problematizira strukturo izraznosti v novem okolju, so bila ustvarjena na enomesečni rezidenci v Ljubljani aprila 2014.

Ustvarjene odprte strukture je mogoče razumeti kot način “hackanja”, kjer se razpira neka druga cona nekdanjega netarta. Ta ni več ujeta le v virtualni svet, tudi ne raziskuje samo njegovih vtisov na realnost, temveč še bolj rezko zaje v prostor vmesnosti, realnega /virtualnega, preteklega / sedanjega. Nagovarja nas k odgovornemu, čuječemu, občutljivemu vstopanju, razbiranju, delovanju, reagiranju. Tudi takrat, ko postajamo priča nekemu preteklemu dogodku, ko interpretiramo ponujene materiale, jih sestavljamo, povezujemo in “razumemo”.

Na razstavi bodo predstavljeni zapisi performansa Encounter (Annie Abrahams, Maja Delak, Irena Pivka), in performansa Kaj misiliš s tem? What do you mean? katerega je ustvarila skupaj s povabljenimi gosti Martino Ruhsam, Jano Wilcoxen, Chantal van Mourik.
Predstavila bo tudi svojo najnovejšo umetniško knjigo from estranger to e-stranger.

Pri snovanju razstave sodelujejo: Maja Delak, Mojca Krisch Tožibabe, Huong Ngo, Irena Pivka, Jasmina Založnik, Brane Zorman. Spisek del na razstavi
zahvala: Milena Gros, Chantal van Mourik, Martina Ruhsam, Sunčan Stone, Igor Štromajer, Jana Wilcoxen, Jerneja Žganec Gros in Aleš Mihelič – Alpineon razvoj in raziskave, d.o.o

AA_image_3 AA_image1

Annie Abrahams je priznana spletna umetnica in mednarodna pionirka spletnega performansa ter raziskovalka koleketivnega pisanja. Pri svojem delu uporablja video instalacijo kot tudi splet ter prevprašuje možnosti in omejitve komuniciranja, še posebej znotraj spletnih pogojev.

produkcija CONA zavod za procesiranje sodobne umetnosti
koproducent razstave Aksioma – Zavod za sodobne umentosti, Ljubljana.
galerija je odprta od torka in petka od 12:00- 18:00.
partner residence: JSKD in French Institute Ljubljana
partner residence: MSUM+MG in Kult3000
Program Cone podpira MOL Oddelek za kulturo