Napoved programa 2024

Program za leto 2024

Zoomuzikološki zvočni dogodki,
akuzmatični cikel,
biotremološko zvočno delo,
festival TO)pot in novi zvočni sprehodi!

Leto 2023 počasi odzvanja, v naslednjem obdobju pa smo pri Coni ustvarili pester nabor zvočnih dogodkov v živo, predavanj in delavnic, v sodelovanju z umetniki, znanstvenicami in teoretiki: Augenmas in beepblip, Gaja Mežnarić Osole, Boštjan Perovšek, Karmen Ponikvar in Nika van Berkel, OR poiesis, Irena Pivka, Katarina Radaljac, Eduardo Raon, Urška Savič, Bojana Šaljič Podešva, Tea Vidmar, Dušan Zidar, Brane Zorman, Elena Biserna, Colin Black, Juan José López Díez, Patrick K.-H., Elizbieta Sikora, Jacek Smolicki, Daniel Teruggi, Mauricio Valdes in drugi.

Veselimo se še naprej razvijati občutljivost za področje bioakustike, zvočne ekologije in raziskovati lokacijske medije ter zvočno umetnost. Za vas pripravljamo raziskovalno-umetniške projekte, ki preko hoje, poslušanja narave, prostora in krajine vključujejo prebivalce ekosistema.

Med drugimi se vidimo/slišimo v letu 2024 na:

Dvodnevnem akuzmatičnem ciklu z zvočnimi dogodki v živo in poslušalnicami priznanih slovenskih in mednarodnih umetnic_kov. Predstavitvi AR zvočnega sprehoda VRToglavi VRT, katerega spekulativna zgodba izpostavlja težaven odnos ljudi in rastlin. Zoomuzikološki zvočni dogodki, kjer bomo v sklopu Mednarodnega dne poslušanja zore prisluhnili medvrstnem zvočnem ustvarjanju. Biotremološko zvočno umetniško delo umetnikov in znanstvenika, ki tematizira pojavnost in komunikacijo žuželk. Festival korenite zvočne hoje TO)pot, ki združuje umetnice in umetnike, teoretičarke in teoretike ter radovedno javnost, ki hojo in poslušanje doživljajo kot prostorsko uresničitev kraja in telesa. V sklopu festivala bomo predstavili tudi več novih zvočnih sprehodov. Produkcija novega umetniškega dela Zvočna arheologija, ki izpostavlja pomen notranjega glasu v navezavi z umetno inteligenco.

Foto: Matej Tomažin, Cona archive, Blaž Gutman, Cukrarna archive, Kaja Goljat, konS archive.

V letu 2024 se veselimo sodelovanja z znanstvenimi in umetniškimi partnerji in sodelujočimi institucijami: Arboretum Volčji Potok, DOPPS, društvo Trajna, Cukrarna, Kino Šiška, MGLC, Notranjski regijski park, NIB, Apollonia, Out Of The Box Arc Company, Teatri ODA. Naš program sofinancirajo: MOL, Oddelek za kulturo, MJU RS, MK RS, program Ustvarjalna Evropa.

 

Objavljeno v 1/radioCona. Komentiranje onemogočeno