TOpot: Festival korenite zvočne hoje

Festival korenite zvočne hoje
28. september–1. oktober 2023
Cukrarna in javni prostori

TO)pot je festival zvočnih sprehodov, dogodkov, delavnic, refleksij, ki poslušanje in hojo naslavljajo kot relacijski praksi.

V okviru tridnevnega programskega dela in predfestivalskih dogodkov na različnih lokacijah letošnji TO)pot predstavlja dela umetnic_kov, raziskovalk_cev in teoretičark_kov. Njihovi projekti vzpostavljajo stik s prostori – njihovo materialnostjo, akustiko, zgodovino, ekologijo, družbenim in političnim življenjem – skozi telo v gibanju, preusmerjanje pozornosti, kolektivne akcije, spreminjanje neslišnega v slišno, izzivanje politike telesa v javnem prostoru, poslušanje ali oglašanje z več-kot-človeškimi subjekti … Festival nas vabi, da preizprašamo naše odnose z okoljem z različnimi pristopi, v različnih okvirjih, z različnih zornih kotov, v raznovrstnih oblikah, z različnimi orodji, v različnih prostorih in časih.

Sodelujoče_i umetnice_ki: a l l j a , Elena Biserna, Catherine Clover, Amanda Gutiérrez, Ida Hiršenfelder, Jata C, katrinem, Aldo Milohnić, Boštjan Perovšek, Irena Pivka, Anna Raimondo, OR poiesis, Tim Shaw, Jacek Smolicki, Marko Pogačnik, Neja Tomšič in Brane Zorman.

KOLOFON

Kuratorici in uvodno besedilo Elena Biserna, Irena Pivka
Prevod v slovenščino in lektura: Melita Silič
Angleška lektura glavnega festivalskega besedila: Ana Čavić
Oblikovanje glavne vizualije: Ajdin Bašić, Matej Tomažin
Oblikovanje: Matej Tomažin
Tehnična podpora: Brane Zorman, Martin Lovšin in tehnična ekipa Cukrarne
Koordinacija za Cukrarno: Eva Bolha, Alenka Trebušak
Produkcija: Irena Pivka, Matej Tomažin, Brane Zorman
Koprodukcija: Cukrarna / MGML
Koproducent festivalskega dogodka Amande Gutierrez: festival Mesto žensk
Koproducent predfestivalskega dogodka Jata C – Kronolit: Ljubljanski grad
Producent dogodka Globoka hiša: Cankarjev dom

Sprehod Marka Pogačnik povezuje festival TO)pot in dogodek Zdaj je tukaj, Maska. Delo VRToglavi VRT je nastalo za projekt VITAL. Posebne zahvale: Univerza Concordia, Marmor Hotavlje, Zavetišče za zavržene rastline, Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Gledališče Ane Monro, Mestna občina Ljubljana, Oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo. 

Objavljeno v 5/Cona. Komentiranje onemogočeno