Poziv za nove zvočne/avdio sprehode

Podpora produkciji novega dela na polju zvočnih sprehodov slovenskih ali v Sloveniji živečih umetnic_kov. Rok za prijavo je 5. oktober 2023. 

PRIJAVI SE

CONA bo izbranemu predlogu omogočila produkcijska sredstva, avtorski honorar, mentorstvo ali bolje umetniški pogovor ter seveda lokacijo izvedbe dela in promocijo. Izbrali bomo največ dva predloga, ki se bosta predstavila javnosti na festivalu TO)pot leta 2024. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info@cona.si.

Kaj je zvočni sprehod?

Zvočni ali avdio sprehod je širok nabor umetniškega ustvarjanja, ki se prvenstveno naslanja na senzibilizacijo s prostori preko poslušanja in hoje. V polju tovrstnih del obstojajo različice formata zvočnih sprehodov, avdio sprehodov, in situ poslušanje, performativna hoja in poslušanje, deep listening … v tem razpisu naslavljamo vsa ta dela.

Delo naj vključuje končni zvočno performativni sprehod na izbrani lokaciji, ne le ‘score’ za hojo. Pomembno je tudi, da je umetnica_k odprta za sodelovanje z ekipo CONE v sami fazi produkcije.

Več o festivalu TO)pot

Vsem prijaviteljicam_em predlagamo, da se udeležijo dogajanja letošnjega festivala TO)pot med 28. septembrom in 2. oktobrom 2023 in številnih preddogodkov, ki se bodo odvijali v septembru 2023. Program bo v kratkem objavljen tukaj.

Objavljeno v 1/radioCona. Komentiranje onemogočeno