STEKLENIK + KINO ŠIŠKA: Parallel Soundscapes

razstavi / 17. – 18. november 2022, ob 17:00
Robertina ŠEBJANIČ: Linija | +1233m –1233m
Jata C: Kronolit

zvočni dogodki v živo / četrtek, 17. november, ob 20:00
Colin BLACK: Triangulacija
Robertina ŠEBJANIČ: Linija | +1233m –1233m

zvočni dogodki v živo / petek, 18. november, ob 20:00
Marko BATISTA: Stekleno nebo
Jata C: Kronolit

Galerija Steklenik v sodelovanju s Kinom Šiška predstavlja niz štirih zvočnih dogodkov in dveh instalacij pod skupnim imenom Paralelne zvočne krajine, ki se bo odvijal med 17. in 18. novembrom 2022 v Kinu Šiška. Razstavi Kronolit in Linija | +1233m –1233m bo moč obiskati od 17. ure dalje, zvočni dogodki pa se bodo pričeli vsak dan ob 20. uri.

Paralelne zvočne krajine predstavljajo pregled aktualne produkcije galerije za zvok, bioakustiko in umetnost Steklenik. Izbrana umetniška dela raziskujejo in prevprašujejo različne in hkrati precej povezane tematike človekovega odnosa do narave in samega sebe. Od lastnih vzorcev gibanja in interakcij z okoljem, do vprašanj snovne konceptualizacije živega in neživega; sodelujoče_i umetnice_ki pozivajo na revalvacijo navidez ustaljenih pogledov in odnosov do narave, družbe in naše individualne sovpetosti v njune prepletajoče se sisteme.

Sodelujoče_i umetnice_ki: Marko BATISTA, Colin BLACK, Robertina ŠEBJANIČ in skupina Jata C (beepblip, OR poiesis, Boštjan PEROVŠEK, Bojana ŠALJIĆ PODEŠVA, Brane ZORMAN).

NAKUP KARTE ZA ZVOČNE DOGODKE

PREBERITE VEČ O POSAMEZNIH DOGODKIH

Objavljeno v 1/radioCona. Komentiranje onemogočeno
  • Izberi jezik strani