TO)pot: festival zvočnih pohodov

Informacije o festivalu in vseh dogodkih so na voljo tukaj.

Med 15. in 18. septembrom 2022

Lokacije: poti po urbani in zeleni kulturni krajini, Desni atrij ljubljanske Mestne hiše, Cukrarna in Hiša sanjajočih knjig.

Gostujoče_i umetnice_ki: Elena BISERNA, Ida HIRŠENFELDER (beepblip), Aldo MILOHNIĆ, Alisa OLEVA, OR poiesis, Boštjan PEROVŠEK, Irena PIVKA / Brane ZORMAN, Saška RAKEF / Bojana ŠALJIĆ PODEŠVA / Tina KOZIN, Manja RISTIĆ.

TO)pot je festival zvočnih sprehodov, zvočnih dogodkov in refleksij, ki preko hoje, kot umetniške prakse tematizira akustično ekologijo. Festival v zgoščenem ciklu, ob času ko se ozračje izbistri in se poletje prevesi v jesen, ponudi raziskovanje znanih in manj znanih prostorov, krajev in poti, ki jih lahko s pomočjo izbranih pohodnih umetniških praks doživljamo na povsem nov način.

Festival TO)pot združuje umetnice_ke, teoretičarke_ke in radovedno publiko, ki jim je blizu hoja kot praksa ustvarjanja, prizemljevanja, poslušanja okolice ter kot prostorska uresničitev kraja in telesa ali pa preprosto hoja per se. Tako v treh dneh na različnih lokacijah urbanih poti in prizoriščih izvajamo umetniška pohodna dela, predavanja, zvočne dogodke in delavnice.

Festival, s spremenjenim imenom in dodelanim produkcijskim okvirjem nadgrajuje lani zastavljene smernice festivala Sound Walk City ter se pridružuje septembrskem obdobju pohodov kot umetniške prakse, ki se v okviru platforme walk listen create dogajajo v širšem mednarodnem kontekstu.

Objavljeno v 1/radioCona. Komentiranje onemogočeno