Reveil / SC9

Soundcamp 2022 je festival projekta Akustično Skupno
sobota, 30. april od 5.00 (UTC+1) – nedelja, 1. maj do 6.00 (UTC+1)
osrednje fizično prizorišče: Stave Hill Ecological Park, London
osrednje spletno prizorišče: soundtent.org/reveil
povezava na Reveil

Cona že deveto leto zapored sodeluje pri jutranjem oddajanju Reveil, ki ga bo 1. maja ob 5.00 izpeljal Brane Zorman. Za festival Reveil / SC9 smo pripravili tudi del razširjenega programa. K sodelovanju smo povabili umetnika Patricka K.-H., ki je v sodelovanju s Floating sound Gallery Vienna za Cono pripravil kuriran izbor zvočnih del. Sodelujejo: Ksenia Bakhtina, Patrick K.-H.,Secretwar in Victoria Morgunova. Njihova dela bodo v spletnem prenosu predvajana v soboto, 30. aprila ob 16:00 (CEST).

Opis del (v angleščini) je dostopen tukaj.

Podroben celodnevni program festivala preverite na povezavi Reveil / SC9 Program

V okviru razširjenega programa festivala Cona gosti Davida Rothenberga, uveljavljenega ameriškega klarinetista, jazz glasbenika, skladatelja in profesorja. Svojo solistično in improvizatorsko kariero je razširil in obogatil skozi ustvarjanje z drugimi živalskimi vrstami. Meseca maja, zvečer, ko so glavni glasbeniki noči narave slavci, se bosta odvila dva enkratna zvočna dogodka v naravnem okolju. David Rothenberg bo nastopil na območju Iškega morosta in Škocjanskega zatoka, kjer bo v živo improviziral s tam živečimi slavci in drugimi pticami. Ob pozornem poslušanju in z improvizacijo na svoj klarinet, jih bo povabil k medvrstnemu zvočnemu ustvarjanju. Zaradi dolgoletnega sodelovanja s pticami razume tudi njihove najbolj pretanjene umetniške vzgibe petja.

Četrtek, 12.5.2022, Iški morost, Ljubljansko barje
ob 19.15 predavanje na minibusu (odhod iz parkirišča Tivoli)
ob 20.30 zvočni dogodek v živo

Sobota, 14.5.2022, Škocjanski zatok, Koper
ob 19.30 predavanje
ob 20.30 zvočni dogodek v živo

Soundcamp je mreža točk poslušanja ob sončnem vzhodu na International Dawn Chourus Day. Festival sestavljajo spletni prenos Reveil in razširjen radijski program z zvočnimi spletnimi performansi v živo, oddajanji naročenih zvočnih del in predavanji. Reveil je 24-urno spletno mrežno oddajanje zvokov jutranjega svita v živo, ki ga upravljajo streamerji povezani v zvočnem zemljevidu projekta Akustično skupno ter povabljeni izbrani umetniki. Po dveh letih se Soundcamp znova odvija tudi na več fizičnih lokacijah v Angliji, Franciji in na Kreti, kjer poleg skupnostnega spremljanja vseh oddajanj potekajo tudi delavnice, zvočni sprehodi idr.

 

Akustično skupno je nastajajoča mreža živih okoljskih spletnih prenosov, ki opozarja na edinstvene zvoke določenih krajev po Evropi in širše. Je skupnostni projekt šestih mednarodnih organizacij, ki povezuje specifično obliko kulturne in naravne dediščine.

 

 

_________

Kolofon Soundcamp 2022 (del programa v produkciji CONA)
Organizacija: Brane Zorman in Irena Pivka
Kurator: Patrick K.-H.
Tehnična izvedba: Brane Zorman
Promocija: Katarina Radaljac
Fotografije: arhiv umetnic_kov
Produkcija: Cona, zavod za procesiranje sodobne umetnosti, 2022
Partnerji: mreža Acoustic Commons -Full of Noises (Barrow, Cumbria), Locus Sonus (Aix-Marseille), Soundcamp (London), Hellenic Mediterranean University (Kreta) in Cyberforest (Tokyo)
Podpora: program Evropske Unije Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, Ministrstvo za javno upravo RS, Mestna občina Ljubljana –oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo RS

                                    

 

Objavljeno v 1/radioCona, Accoustic Commons, Steklenik. Komentiranje onemogočeno