Petra Strahovnik – Ji Youn Kang / ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO:

Torek, 25.2. ob 20.00: Dvorana Komuna, Kino Šiška, Ljubljana
Sreda, 26,2. ob 20.00: Kulturni dom Ivan Cankar, Vrhnika

V tretjem dogodku cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO bosta nastopili Petra Strahovnik in Ji Youn Kang. O svojem skupnem delu, skladbi Resonanca, sta zapisali:

“Glas je lahko ena izmed izrazitih, unikatnih človeških značilnosti – glasova dveh posameznikov nista nikoli enaka. Seveda nismo edina bitja, ki imamo glas, a tudi predmeti, ki nas obkrožajo imajo svoje glasove in svojo resonančno frekvenco. Ali lahko slednje odkrijemo? Lahko predmete pripravimo do petja? Lahko skupaj ustvarimo zbor? Petra in Ji bosta v svoji zvočni zgodbi ustvarili prizor, ker bodo najdeni predmeti vzpodbujeni z zvočnimi povratnimi informacijami. Položenim na resonančno stekleno ploščo bosta dodali še pretvornik in mikrofon. Predmeti govorijo z lastnimi glasovi, pojejo in skupaj vpijejo ter s časoma ustvarijo kompleksno organsko enotnost. Performerki bosta ta proces nadzorovali in usmerjali ter tako soustvarjali edinstveno ‘harmonijo’.”

Skladateljica Petra Strahovnik vrsto let živi in ustvarja na Nizozemskem, po dolgem času kot popotnica v trenutnem času in prostoru pa se bo predstavila v Ljubljani. Njena sopotnica bo tokrat na Nizozemskem živeča Korejka Ji Youn Kang, skladateljica in izvajalka, ki skozi korejske oblike šamanizma razkriva razmerja med glasbenim in fizičnim prostorom.

Objavljeno v 4/Zvok & glasba, 5/Cona. Komentiranje onemogočeno