ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO: Anthony Pateras – Maja Osojnik

Anthony Pateras – Maja Osojnik  zadnji koncert cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO v letu 2019
Sreda, 22. maj 2019 ob 20.00, Kino Šiška, Komuna
Četrtek, 23. maja 2019, ob 20.00, Centralna Postaja, Maribor

Maja Osojnik bo v Ljubljani prvič izvedla za ta dogodek ustvarjeno solo skladbo “When I Find Out, I’ll Give You a Buzz”. Ob konkretnem izboru lo-fi elektronike, vzorčenja v živo in manipuliranja s CD-predvajalniki bo kot instrument uporabila tudi svoj glas. Anthony Pateras, avstralski skladatelj, izvajalec in multi-instrumentalist pa bo s skladbo “This Ain’t My First Rodeo” skupaj z občinstvom v kvadrofonični postavitvi raziskoval psihoakustične interakcije med dvema sintetizatorjema zvoka.

Njuno skupno delo, ki je te dni nastalo na rezidenci v Ljubljani, Druck raziskuje vzporedno metamorfozo prepletene harmonične sheme v kompleksnem oblaku abstraktnih zvočnih vzorcev. Osojnik in Pateras izbirata različne barve iz obsežne knjižnice lastnega skladateljskega opusa in tako ustvarita edinstveni prostor veziva instrumentalne glasbe z uporabo kolaža, linearnosti in preloma. Ta duet se v popolnoma analognem ogrodju, ki se odziva v realnem času, sklicuje na gostejša dela Ashleyja in Ferreyre, s čimer uspe ustvariti redko slišano obliko blagoglasnega lomljenja.

Produkcija: CONA. Koprodukcija: Kino Šiška. Koncert je del serije koncertnih dogodkov Scena podpiše in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. 

Objavljeno v 5/Cona, Partnerji. Komentiranje onemogočeno