Anna Friz in Maja Osojnik

ana-majaSreda, 8. april 2015, ob 20.30
Dvorana Komuna, Kino Šiška

Vstop prost!

 Trojni koncertni zvočni dogodek v glasbenem ciklu ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO  nam bo tokrat predstavil zvočni in performativni umetnici Anno Friz in Majo Osojnik. Vsaka bo predstavila eno svoje zvočno delo, večer pa bosta zaključili s premierno izvedeno skladbo cinema for the ears.

Anna Friz: under lines

Poti in ceste, električne žice in cevi, znaki in signali. Pod zemljo in nad njo, hrumijo, šumijo, najavljajo, sikajo in sporočajo. Včasih utripajo in včasih se prepletajo. Trde in mehke strukture, v procesih in v medsebojnih odnosih.
Zvok je presežek, ki razkriva njihove dejavnosti, njihove ekscentričnosti, in njihovo nenehno spreminjanje. Lines serija zvočnih opazovanj, sanj in nočnih mor urbanih infrastruktur, zbranih v začasnem bivanju v različnih mestih.

Maja Osojnik: Bleached

V skladbi uporablja glasbenica zvoke iz različnih zasebnih posnetkov, ki so bili namenjeni izpolniti predvidene cilje, vendar so zaradi digitalnih napak rezultirali, prisli ven v nehote popačenih, izkrivljenih, fazno zamaknjenih, tako rekoč neuporabnih zvokih in šumih. Ti nepredvideni zvoki, katere glasbenica imenuje “rejects”, zdaj gradijo popolno realnost v skladbi “bleached”.

Anna Friz (CA) in Maja Osojnik (SLO): cinema for the ears (premierno delo, 2015)

Performativna izvedba sodelovanja, inspirirana s sinematično atmosfero in metodami glasbene produkcije, vključujoč fonografijo, posnete efekte in glasbeno naratologijo. Zvočni prostori se vzpostavljajo, razvijajo in prečijo z uporabo elektronskih in akustičnih instrumentov, najdenih objektov in krajinskih posnetkov.

O nastopajočih:

Anna Friz je kanadska zvočna in radijska umetnica, ki je z nastopi v živo in z razstavami gostovala v Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Njena radijska dela so bila predvajanja na radijskih valovih v več kot 25 državah. Je članica upravnega/organizacijskega odbora umetniškega kolektiva Skálar | Sound Art | Experimental Music, s sedežem v Islandiji in Berlinu. http://nicelittlestatic.com/

 Maja Osojnik je slovenska pevka, igralka blokflavte, skladateljica in performerka, ki se v svojem delu veliko posveča tudi elektroniki. Živi in dela na Dunaju v Avstriji. Maja Osojnik je uveljavljena umetnica, ki deluje na različnih glasbenih področjih, kot so zgodnja glasba, sodobna, eksperimentalna, jazz, svobodna ne-idiomatska improvizirana glasba in težka glasba. Podiplomski študij blokflavte je zaključila z odliko ter diplomirala iz pedagogike na Univerzi za Glasbo na Dunaju. Študij petja je nadaljevala na zasebnem konservatoriju za glasbo na Dunaju. http://maja.klingt.org

Objavljeno v 1/radioCona. Komentiranje onemogočeno
  • Izberi jezik strani