TAO G Vrhovec Sambolec in Brandon LaBelle: ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO

tao-brandonPonedeljek, 9. marec 2015, ob 20.30
Dvorana Komuna, Kino Šiška, Ljubljana
ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO series

Celovečerni program bo obsegal tri zvočna, perfromativna in instalacijska dela:

Brandon LaBelle in Tao G. Vrhovec Sambolec – Margins of listening, performans, premierno delo, 2015
V iskanju nevidnega, neslišnega in neštevnega Brandon LaBelle in Tao G. Vrhovec Sambolec raziskujeta odnose med dejavnostmi gledanja, branja in poslušanja besedila. Kakšen prehoden in ritmičen prostor se lahko vzpostavi med in skozi te aktivnosti? Ali lahko povzeti ritmi izjavljanja prenašajo pomene tihih besed in kdaj spomin zbledi do te mere da omogoči proces transformacije in abstrakcije?

Tao G. Vrhovec Sambolec – Tuning In, zvočna postavitev, 2011
Postavitev Tuning In kaže na obstoj neslišnega homogenega in vsepotekajočega glasbenega zvoka, ki se ne nahaja v nekem določenem prostoru ampak obstaja le v časovni dimenziji. Zbirka internetnih posnetkov posameznega tona “a” v postavitvi omogoči slišnost majhnega dela tega potekajočega in neprekinjenega globalnega zvoka.
Brandon LaBelle – The sound at the back of the mouth, almost, 2015
Kje leži moj glas? Kakšne zvoke proizvaja znotraj prostora mišljenja? LaBelle v pričujoči predstavitvi sledi glasu znotraj in zunaj telesa, da bi se dokopal do notranjega glasu kot paradoksalnega spoja zvoka in tišine. S tega zornega kota je glas razumljen kot os, ki povezuje tisto, kar je nad jezikom, s tistim, kar je pod njim.
Tao G. Vrhovec Sambolec (SI/NO/NL) je umetnik in glasbenik, ki se svojih  postavitvah ukvarja z nevidnimi efemernimi pojavi ter idejo prostora. Njegova umetniška praksa je poetično raziskovanje razmerij med prehodnimi in časovnimi tokovi – kot so zvočni in vremenski pojavi in človeške aktivnosti  – ter njihovimi naselitvami v arhitekturnih in socialnih prostorih.
www.taogvs.org www.realitysoundtrack.org
Brandon LaBelle (DE) je umetnik in pisatelj, ki živi in dela v Berlinu. V svojem delu se posveča razmerju med javnim in zasebnim, družbenim in figuro izobčenca. Rezultat so situacijski projekti in performansi, intervencije v javnem prostoru, prevajanje in arhiviranje. Je urednik Errant Bodies Press in profesor na Akademiji za umetnost in dizajn v Bergnu, Norveška.
www.brandonlabelle.net
Objavljeno v 1/radioCona. Komentiranje onemogočeno