Volkmar Klien – Rezeptionshaltungen (3 z napravami podprte vaje)

V okviru mednarodnih sodelovanj in notranjih povezovanj, katere pobudnik v projektu je zavod Cona, prihaja v okviru krajše turneje po Sloveniji v CSU Vodnikova domačija avstrijski skladatelj, avtor in predavatelj Volkmar Klien.

Koppelung01_IMG_2723

 

 

četrtek 4. december 2014, med 18.00 in 21.00
petek 5. december 2014, med 18.00 in 21.00
CSU Vodnikova domačija
Vodnikova cesta 65, Ljubljana

Vsak individualni termin traja 15 – 20 minut.
Nekaj terminov je še prostih zato predlahgamo da pohitite s prijavo na:
Prijavite se na: info@vodnikova-domacija.si
(Vsak obiskovalec/lka se sreča z umetnikom individualno, zato je potrebna in obvezna vnaprejšnja prijava in rezervacija termin)

Rezeptionshaltungen (3 z napravami podprte vaje) je niz treh kratkih, avdiovizualnih in haptičnih predstav.
Vsak prejemnik zavzame na namenskih napravah tri opredeljene položaje (Rezeptionshaltungen), pri čemer mu umetnik individualno asistira.
Na splošno je zaželeno, da sta si umetnik in prejemnik resnično blizu, da je njun odnos pristen. Čeprav je odnos med umetnikom in prejemnikom mišljen kot ena na ena, še vedno obstajajo nekatera nesorazmerja in strukture moči. Umetnik je tisti, ki usmerja, medtem ko prejemnik sprejema.
Glasba je precej fizična stvar, zato so naprave Rezeptionshaltungen ergonomsko oblikovane, kar poveča sposobnost dojemanja / perceptivnost. S pomočjo strukturno oblikovanih zvočnih gonilnikov in z namensko zgrajenim ogrodjem priključenih napeljav se zvok fizično in neposredno prenaša v telo prejemnika.
Dve usmerjeni vaji Haltung [položaj, drža] in Ent-Haltung [abstinenca]) vodita v Koppelung / Resonanz [napeljava / resonanca], v performativno dejanje, skozi katero se prejemnikova glava, ki je fiksirana na napravo, prelevi v koncertno dvorano.

Več o avtorju: www.volkmarklien.com

This entry was posted in 4/Sound & Music, 5/Cona, partners, recent projects. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.