ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO cikel 2019

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO is a series of electroacoustic performative sound events premiering works created in collaboration between a Slovenian and an international artist.

Igor Stangliczky – Marko Batista

Tuesday, 5 Feb 2019 at 8:00 PM , Kino Šiška, Komuna, Ljubljana
Wednesday, 6.Feb at 8:00 PM 2019, Centralna Postaja, Maribor

Die! Goldstein – Kikiriki
Monday, 18 Feb 2019 at 8:00 PM, Kino Šiška, Komuna
Tuesday, 19 Feb 2019 at 8:00 PM, Centralna Postaja, Maribor

Anthony Pateras – Maja Osojnik
Wednesday 22 May 2019 at 8:00 PM, Kino Šiška, Komuna
Thursday, 23 May 2019,at 8:00 PM, Centralna Postaja, Maribor

Musical cycle ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO is a project with several years of history, in which Cona Institute joins together and presents performers from different experimental musical genres and establishes a platform that provides permanent conditions for international collaborations and exchanges of artists and concert presentations of their new sound works.

With attempts of redefining the methods of music production, composition, and improvisations we want to put special emphasis in this year on the meaning of audiovisual means of performance and establish the possibilities for articulation and sensibilisation of experiences of listening, perceptions of mutual relations and co-habitations, hybrid, acoustic sounds and spatial installations. We will be able to listen to improvised sound structures in which repetitive mechanical and algorithmic elements interchange, such as soundscape recordings and sounds of prepared instruments, noise drone music and fusion of contemporary composed with electronic music.

artists CV in Slovene

Marko Batista je v Ljubljani živeči eksperimentator zvoka ter intermedijski umetnik. Diplomiral je iz slikarstva na ljubljanski ALUO, nato pa zaključil še magistrski študij na Central Saint Martins v Londonu. V svojem opusu se osredotoča na performativne intermedijske prakse kot tudi prostorske umestitve.

 

 

Igor Stangliczky (Игор Штанглицки) je multidisciplinarni umetnik, ki deluje v polju ročnega oblikovanja, digitalne grafike in zvočne umetnosti. Nenehno je na preži za vznemirljivimi zvočnimi teksturami, svoje zvočne krajine pogosto obarva z obdelanimi terenskimi posnetki in različnimi elektronskimi inštrumenti.

 

 

Kikiriki je že dvajset let dejavna v raznih glasbenih kolektivih. Najprej kot vokalistka, kasneje kot instrumentalistka in od leta 2009 kot solo noise izvajalka. Osredotoča se na eksperimentiranje z v živo sproduciranim zvokom iz predvsem analognih sintetizatorjev. Kot Kikiriki je izšlo že devet izdaj, od tega nekaj v sodelovanju. Večina posnetkov je posnetih v živo, v studiu ali na koncertu.

 

 

Die! Goldstein je berlinski projekt Diega Mara, skladatelja, fotografa in video umetnika. Doslej je več kot stokrat nastopil v okoli petnajstih različnih državah, v mestih, kot so London, Rim, Berlin, Barcelona, Tokio, Istanbul in Sarajevo ter delil oder z glasbenimi skupinami, kot so Mogwai, Dave Phillips in Addictive TV. Od 2017 predstavlja svoj performans s kinom v živo Dystopia Utopia po vsem svetu.

 

 

Maja Osojnik (SI/AT) pevka, igralka blokflavte, skladateljica in performerka, ki se v svojem delu veliko posveča tudi elektroniki. Živi in dela na Dunaju v Avstriji. Maja Osojnik je uveljavljena umetnica, ki deluje na različnih glasbenih področjih, kot so zgodnja glasba, sodobna, eksperimentalna, jazz, svobodna neidiomatska improvizirana glasba. Podiplomski študij blokflavte je zaključila z odliko ter diplomirala iz pedagogike na Univerzi za glasbo na Dunaju. Študij petja je nadaljevala na zasebnem konservatoriju za glasbo na Dunaju.