ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO cikel 2019

Predstavljamo sodelujoče umetnike in izvajalce v letu 2019:

Igor Stangliczky – Marko Batista
Torek, 5. februarja 2019, ob 20.00, Kino Šiška, Komuna
Sreda, 6. februarja 2019, ob 20.00, Centralna Postaja, Maribor

Die! Goldstein – Kikiriki
Ponedeljek, 18. februar 2019 ob 20.00, Kino Šiška, Komuna
Torek, 19. februarja 2019, ob 20.00, Centralna Postaja, Maribor

Anthony Pateras – Maja Osojnik
Sreda, 22. maj 2019 ob 20.00, Kino Šiška, Komuna
Četrtek, 23. maja 2019, ob 20.00, Centralna Postaja, Maribor

Marko Batista je v Ljubljani živeči eksperimentator zvoka ter intermedijski umetnik. Diplomiral je iz slikarstva na ljubljanski ALUO, nato pa zaključil še magistrski študij na Central Saint Martins v Londonu. V svojem opusu se osredotoča na performativne intermedijske prakse kot tudi prostorske umestitve.

 

 

Igor Stangliczky (Игор Штанглицки) je multidisciplinarni umetnik, ki deluje v polju ročnega oblikovanja, digitalne grafike in zvočne umetnosti. Nenehno je na preži za vznemirljivimi zvočnimi teksturami, svoje zvočne krajine pogosto obarva z obdelanimi terenskimi posnetki in različnimi elektronskimi inštrumenti.

 

 

Kikiriki je že dvajset let dejavna v raznih glasbenih kolektivih. Najprej kot vokalistka, kasneje kot instrumentalistka in od leta 2009 kot solo noise izvajalka. Osredotoča se na eksperimentiranje z v živo sproduciranim zvokom iz predvsem analognih sintetizatorjev. Kot Kikiriki je izšlo že devet izdaj, od tega nekaj v sodelovanju. Večina posnetkov je posnetih v živo, v studiu ali na koncertu.

 

 

Die! Goldstein je berlinski projekt Diega Mara, skladatelja, fotografa in video umetnika. Doslej je več kot stokrat nastopil v okoli petnajstih različnih državah, v mestih, kot so London, Rim, Berlin, Barcelona, Tokio, Istanbul in Sarajevo ter delil oder z glasbenimi skupinami, kot so Mogwai, Dave Phillips in Addictive TV. Od 2017 predstavlja svoj performans s kinom v živo Dystopia Utopia po vsem svetu.

 

 

Maja Osojnik (SI/AT) pevka, igralka blokflavte, skladateljica in performerka, ki se v svojem delu veliko posveča tudi elektroniki. Živi in dela na Dunaju v Avstriji. Maja Osojnik je uveljavljena umetnica, ki deluje na različnih glasbenih področjih, kot so zgodnja glasba, sodobna, eksperimentalna, jazz, svobodna neidiomatska improvizirana glasba. Podiplomski študij blokflavte je zaključila z odliko ter diplomirala iz pedagogike na Univerzi za glasbo na Dunaju. Študij petja je nadaljevala na zasebnem konservatoriju za glasbo na Dunaju.