dr. Roland Mühlethaler na rezidenci

Med 13. in 23. septembrom bo dr. Roland Mühlethaler na povabilo CONE na raziskovalno-umetniški rezidenci v Rezidenca reZone, Ljubljana.

Dr. Roland Mühlethaler (Nature And Biodiversity Conservation Union & studio Tomás Saraceno GmbH) bo na rezidenci preučeval lokalne pajke in njihove mreže, pomagal pri postavitvi nove zvočne instalacije Zvočna prepletanja Boštjana Perovška ter vodil raziskovalno-umetniški zvočni sprehod v sklopu katerega bo predstavil aplikacijo Arachnomancy.

Med raziskovalno-umetniškim zvočnim sprehodom bodo udeleženke_ci spodbujene_i, da najdejo in opazujejo lokalne pajke in njihove mreže. Sprehod bo obogaten tako s strokovno razlago, kot z raznovrstnimi pripovedmi dr. Mühlethalerja, ki bo udeleženke_ce naučil, kako naj s preprostimi orodji (na primer glasbenimi vilicami) zvabijo pajke iz njihovih mrež. Pajkove mreže bo na ta način mogoče geografsko označiti z aplikacijo Arachnomancy, ki jo je v Berlinu razvil umetnik Tomás Saraceno in njegova studijska ekipa – z namenom, da bi vzpostavili medvrstni dialog s pajki.

Ugotovitve, zbrane med raziskovalno-umetniškim zvočnim sprehodom, bodo prispevale k skupnemu zemljevidu Arachnomancy, ki se bori tudi proti omejevanju širjenja pajkovih mrež ter posledičnemu upadanju in izumiranju njihovih raznolikosti.

Objavljeno v 5/Cona, Aktualni projekti. Komentiranje onemogočeno